``Liceu BilingvLiceu Bilingv
Kindergarten Logo

Admitere pentru liceu - linia de studiu bilingvă, româno-engleză

Începând din septembrie 2024 oferta liceului nostru va include, alături de linia internațională britanică lansată în liceu în 2010, o linie de studiu bilingvă româno-engleză, cu profil umanist și specializarea științe sociale. Elevii au posibilitatea de a aplica pentru înscriere în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a, fiecare clasă având 20 de locuri. Această linie de studiu este potrivită pentru elevii români care doresc să susțină examenul de bacalaureat românesc la finalul liceului.

Elevii de pe ambele linii de studiu vor avea acces echitabil la toate programele extra-curriculare ale școlii, beneficiind astfel de oportunitățile oferite de mediul internațional al școlii noastre. Toți elevii din liceu vor avea acces la programe de dezvoltare personală, orientare în carieră și practică profesională. De asemenea, se vor putea implica în echipele școlii, coordonate de elevi, care includ debate, robotică, jurnalism, ecologie, explorare și voluntariat, precum și educație financiară.

Vezi detalii

Examene de admitere

Elevii care obțin rezultatele dorite vor putea confirma înscrierea în liceu chiar înainte de susținerea probelor de Evaluare Națională. Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi luate în considerare ca și criteriu suplimentar, elevii primind inițial o ofertă condiționată, similară modelului de admitere la universitățile din străinătate. La admitere pot participa elevi care finalizează acum gimnaziul în orice școală din România.

Prima sesiune de admitere pe linia de studiu bilingvă, româno-engleză în liceul Transylvania College va include următoarele probe:

  • test scris la matematică
  • test scris la limba română
  • test scris la limba engleză.

Testele sunt concepute de către profesori de specialitate din Transylvania College, pe baza programei naționale și vor fi susținute la sediul școlii de pe Aleea Baisoara 2 A.

Ce ne diferențiază?

Principala diferență față de oferta școlilor de stat este dată de modul în care sunt îmbinate elemente din curriculum românesc cu elemente din curriculum britanic. În ofertă se vor regasi discipline ce acoperă programa pentru examenul de bacalaureat, predate in limba romana: matematică, română, istorie, geografie, abilități digitale. În plus, elevii vor putea opta pentru cursuri de economie, sociologie sau business, predate în limba engleză pe baza unui curriculum îmbogățit româno-englez. Programul va include, de asemenea, ore de chimie, fizică și biologie în limba română, fiecare cu componente experimentale inspirate din curriculumul britanic. Arta și sportul vor fi, de asemenea, incluse în orar, cu trei ore pe săptămână.

Completează formularul de aplicatie

Beneficiile unui liceu bilingv româno-englez

Școala continuă să ofere și linia internațională de studiu lansată în 2010, unde predarea se realizează conform curriculumului britanic.

Program personalizat, studii în limba engleză

Elevii care aleg linia internațională vor studia în limba engleză materii obligatorii precum matematica, limba engleză și cursuri de dezvoltare personală, alături de o serie de materii opționale pentru a-și construi un orar personalizat: fizică, chimie, biologie, tehnologia informației și comunicării, turism, sociologie, studii de afaceri, economie, istorie, artă, sport și o a doua limbă străină (germană, spaniolă sau franceză).

Elevii care vor urma cursurile secției bilingve româno-engleze vor avea, de asemenea, posibilitatea de a alege o parte dintre materiile studiate, cum ar fi științe în afaceri, economie sau sociologie, și sport sau artă.

Completează formularul de aplicatie

Acces la examene internaționale

Un alt avantaj este că o parte dintre examenele internaționale susținute de elevii de pe linia britanică pot fi susținute și de elevii din secția bilingvă, pentru a obține certificate internaționale la disciplinele respective.

Acestea includ gestiunea afacerilor, economie și sociologie, care vor fi studiate în limba engleză, conform curriculumului britanic.

În plus, elevii vor putea susține teste de competență lingvistică la limba engleză și la alte limbi străine studiate în liceu, recunoscute atât pe plan național, cât și internațional.

Completează formularul de aplicatie

Acces la universități din străinătate

Elevii care aleg să se înscrie la secția bilingvă româno-engleză vor putea aplica, la fel ca și colegii lor de pe linia britanică, la universități din străinătate, pe baza rezultatelor la examenul de bacalaureat.

Absolvenții Transylvania College au un avantaj semnificativ față de cei de la școlile de stat, adaptându-se cu ușurință la rigorile universităților din țară și străinătate.

Completează formularul de aplicatie